Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 6
- ½ κιλό κιμά βοδινό (άπαχο)
- 100 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 αυγό
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι επίσης τριμμένο
- κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Για την σάλτσα χρειαζόμαστε:
- 1 κουτ. σούπας ντοματάκι ψιλοκομμένο ή καλύτερα τριμμένη ώριμη ντομάτα.
- 40ml ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- κόκκινο πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Σ ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τη ψίχα του ψωμιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε σχήμα χουρμά ή ότι άλλο σχήμα θέλετε.
- Στη συνέχει τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Για την σάλτσα αφού βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση 5-10 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε, το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα αλλά 10 – 15 λεπτά (εσείς θα κρίνετε πότε είναι έτοιμα)
Εάν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε όλα μαζί στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!