• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Ζυμαρικά με ψάρι

ΥΛΙΚΑ για  Ζυμαρικά με ψάρι

 Μερίδες 3

  • 1 μέτρια τσιπούρα (ή μία φέτα ξιφία ή πέρκα ή άλλο ψάρι περίπου 300 γραμμάρια)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κατά προτίμηση κόκκινη Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό και λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή 4 – 5  κλωναράκια φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και θυμάρι
  • ½ πακέτο μακαρόνια
  • 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
  2. Τα πασπαλίζουμε με το μεγαλύτερο μέρος από το μαϊντανό και τον άνηθο.
  3. Αφού έχουμε αλατίσει και πιπερώσει το ψάρι, το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
  4. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το λάδι και περιχύνουμε το ψάρι.
  5. Το ίδιο κάνουμε με την τριμμένη ντομάτα, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το υπόλοιπο από το  μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο ρίγανηθυμάρι και το βασιλικό.
  6. Αφού βάλουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς προσθέτουμε το νερό στο ταψί.
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε γυρνάμε το ψάρι για να ψηθεί  λίγο και από την άλλη πλευρά.
  8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στο νερό.
  9. Προσοχή, εάν πρόκειται για ψάρι με κόκαλα το βγάζουμε από το ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά διατηρώντας όμως τη σάλτσα μέσα  στο φούρνο.
  10. Αφού το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε πάλι στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
  11. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.  Το πιάτο μας είναι έτοιμο μόλις ρίξουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη ή/και θυμάρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δείτε επίσης:

  1. Σολομός με πορτοκάλι και λεμόνι
  2. Ψάρι στη λαδόκολλα
  3. Ριζότο με γαρίδες

Κωνσταντίνου Κρήνη

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαιτολογικό γραφείο Balancediet,
Κρήνη Κωνσταντίνου

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!