ΥΛΙΚΑ για Ζυμαρικά με ψάρι
Μερίδες 3
- 1 μέτρια τσιπούρα (ή μία φέτα ξιφία ή πέρκα ή άλλο ψάρι περίπου 300 γραμμάρια)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κατά προτίμηση κόκκινη Φλωρίνης
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό και λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και θυμάρι
- ½ πακέτο μακαρόνια
- 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Στρώνουμε σε ένα ταψί, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
- Τα πασπαλίζουμε με το μεγαλύτερο μέρος από το μαϊντανό και τον άνηθο.
- Αφού έχουμε αλατίσει και πιπερώσει το ψάρι, το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
- Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το λάδι και περιχύνουμε το ψάρι.
- Το ίδιο κάνουμε με την τριμμένη ντομάτα, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το υπόλοιπο από το μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο ρίγανη, θυμάρι και το βασιλικό.
- Αφού βάλουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς προσθέτουμε το νερό στο ταψί.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε γυρνάμε το ψάρι για να ψηθεί λίγο και από την άλλη πλευρά.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στο νερό.
- Προσοχή, εάν πρόκειται για ψάρι με κόκαλα το βγάζουμε από το ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά διατηρώντας όμως τη σάλτσα μέσα στο φούρνο.
- Αφού το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε πάλι στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το πιάτο μας είναι έτοιμο μόλις ρίξουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη ή/και θυμάρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δείτε επίσης:
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος