ΜΠΑΝΑΝΕΣ στο φούρνο με ΚΑΝΕΛΑ

Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα
Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα

 Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση καλής αρτηριακής πίεσης.

Υλικά

  1. 60ml (1/4 του φλιτζ.) χυμό πορτοκάλι φρέσκο.
  2. 60ml (1/4 του φλιτζ.) μέλι.
  3. 2 κ.σ. ρούμι.
  4. 4 ώριμες μπανάνες.
  5. 2 ξυλάκια κανέλας.

Προετοιμασία

  • Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  • Ανακατέψτε καλά το χυμό  πορτοκάλι με το μέλι και το ρούμι σε ένα μπολ.
  • Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις  στη μέση κατά μήκος, κατόπιν βάλτε τις  σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας.
  • Προσθέστε στις μπανάνες το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα.
  • Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν
  • Τέλος αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας  και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.

Παραλαγές: 

  • Αντικαταστήστε τις μπανάνες με φρέσκο ροδάκινο ή νεκταρίνη (το καλοκαίρι).
  • Αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
  • Αντικαταστήστε το ρούμι με κονιάκ.

Για να προσφέρετε στον οργανισμό σας περισσότερο σελήνιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα, πασπαλίστε τις μπανάνες με φύτρο σιταριού και με ακατέργαστους ξηρούς λιναρόσπορους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!