Ρυζόγαλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα

    Εκτέλεση συνταγής

    • Βάλτε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
    • Ταυτόχρονα ζέσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάτε το 1/2 φλιτζάνι, για να διαλύσετε το κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
    • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξτε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωστε τη φωτιά και άφηστε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικα
    • Διάλυστε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησε και πρόσθεσε το στο υπόλοιπο μείγμα
    • Ανακάτεψτε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοίραστε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα!  Σερβίρετέ το με λίγη κανέλα.