Pizza φρούτων

Μερίδες: 16

Θρεπτικά συστατικά: 1 μερίδα έχει: 170kcal, 20γρ.υδατάνθρακες, 1γρ. φυτικές ίνες, 3γρ. πρωτείνες, 9γρ. λιπαρά (6γρ. κορεσμένα λίπη), 25mg χοληστερόλη, 120mg νάτριο.

Ισοδύναμα: 1  – 1/2 λίπους, 1 αμύλου, 1/2 φρούτου

Συστατικά για τη βάση της Pizzaς  φρούτων
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζ. ζάχαρη (ζαχαροπλαστικής)
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρo
  • 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφια light
  • 1/3 του φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζ. φράουλες τεμαχισμένες
  • 1 φλιτζ. κονσέρβα ροδάκινα ή αχλάδια
  • 1 φλιτζ. κεράσια

Συστατικά για το γλάσο

  • 5 κ.γ. καλαμποκάλευρο
  • 1 – 1/4 του φλιτζ. χυμό ανανά
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 

 Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ζάχαρη άχνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για τη Pizza.
  • Στη συνέχεια πιέζουμε   το μίγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 12 ιντζων, φτιάχνοντας  μία λεπτή βάση.
  • Ψήνουμε  στους  180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
  • Έπειτα αφήνουμε τη βάση για την pizza να κρυώση.
  • Σε ένα μικρο μπολ,  χτυπάμε το τυρί, τη ζάχαρη και τη  βανίλια  μέχρι να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
  • Στη συνέχει αλείφουμε το μίγμα πάνω στη ψημένη βάση pizzas που φτιάξαμε.
  • Προσθέτουμε πάνω στη βάση όλα τα φρούτα.
  • Για το Γλάσο ανακατεύουμε  το καλαμποκάλευρο, το χυμό ανανά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στη συνέχεια το βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας το,  συνεχώς μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω από τη Pizza φρούτων.
  • Τοποθετούμε τη Pizza στο ψυγείο.