ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ Μπιφτέκια light με καρότο
Μερίδες 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ξεπαγώνουμε από το βράδυ τον κιμά μας, αν πρόκειται για κατεψυγμένο, ενώ αν πρόκειται για φρέσκο τον στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το κρεμμύδι και την ντομάτα την οποία και στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά.
- Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τον κιμά, το καρότο, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε για 5-10 λεπτά το μείγμα μας στο ψυγείο ή και έξω.
- Την ίδια ώρα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για το ίδιο χρονικό διάστημα.
- Αμέσως μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε πάνω από τα μπιφτέκια μας λίγο ελαιόλαδο (αν έχετε ψεκαστήρα λαδιού ακόμη καλύτερα) και τα αφήνουμε να ψηθούν στις πάνω-κάτω εστίες για 20 λεπτά περίπου.
- Τα μπιφτέκια light με καρότο σερβίρονται με σαλάτα (ωμή, βραστή ή ψητή) με λίγο ρύζι ή πατάτα ή ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δείτε και άλλες συνταγές με μπιφτέκια
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc & Life coach