Η φιλοσοφία μας

Στο διαιτολογικό – διατροφολογικό μας κέντρο ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

 

  • Το πρώτο ραντεβού περιλαμβάνει τη λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, μέσα από τα οποία λαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας (ωράριο εργασίας, φυσική δραστηριότητα κλπ). Επίσης ζητάμε πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες λαμβάνονται υπόψη στη σύσταση του διατροφικού προγράμματος.
  • Στη συνέχεια πραγματοποιείται μέτρηση σωματικού βάρους καθώς και μέτρηση περιφέρειας μέσης, ισχύων και βραχίονα.   Ακολουθεί η εκτίμηση του  σωματικού λίπους, της  άλιπης μάζας και της περιεκτικότητας νερού στο ανθρώπινο σώμα.  Εκτιμάμε επίσης τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας (RMR) και τις  συνολικές ενεργειακές σας ανάγκες (ανάγκες σας σε θερμίδες)
  • Τέλος συντάσσουμε σε συνεργασία μαζί σας, το δικό σας πρόγραμμα διατροφής, το οποίο λαμβάνει υπόψη όλα όσα έχουν αναφερθεί προηγουμένως.
  • Το διατροφικό πρόγραμμα αλλάζει με κάθε επίσκεψη σας  στο γραφείο μας.  Σημειώστε ότι η συχνότητα των συνεδριών μπορεί να γίνεται κάθε δεύτερη βδομάδα ή κάθε βδομάδα ή κάθε δέκα μέρες, αυτό εξαρτάται απόλυτα από εσάς.
  • Το πρόγραμμα διατροφής περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες, ακολουθεί πιστά το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής καθώς και των τελευταίων επιστημονικών συστάσεων.

Το άτομο που ακολουθεί το διατροφικό πρόγραμμα δεν απαιτείται να μαγειρεύει ξεχωριστά φαγητά για τον εαυτό του καθώς προσαρμόζουμε το διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ίδιου, αλλά και της οικογενειακής του ζωής.


«Σκοπός μας είναι η σωστή απώλεια σωματικού βάρους του πελάτη μας.  Με τη φράση αυτή εννοούμε το σωστό ρυθμό απώλειας βάρους που κυμαίνεται από 0,5-1,0 κιλό / βδομάδα, την απώλεια σωματικού λίπους και όχι άλιπης μάζας, σωματικών υγρών και γλυκογόνου.  Είναι γνωστό ότι η απώλεια μυικής μάζας οδηγεί σε μείωση του βασικού μεταβολισμού, ενώ οι αυστηρές – στερητικές δίαιτες, όταν ακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγούν σε προσαρμογή του οργανισμού σε αυτές με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται απώλεια βάρους ακόμη και σε μια πολύ υποθερμιδικές δίαιτες.


Επίσης στο κέντρο μας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διατροφική εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη του πελάτη μας προκειμένου να διατηρήσει το βάρος που έχει καταφέρει να χάσει ή… να πάρει (σε περίπτωση που απαιτείται προσθήκη σωματικού βάρους).«