• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Categories θαλασσινά, Σύσταση τροφίμων - Θερμιδομετρητής

Χταπόδι Βραστό

 

Στα 100g προϊόντος

Ενέργεια

kcal

148,00

Πρωτείνη

g

33,70

Λίπος

g

1,20

Υδατάνθρακες

g

0.50

Σάκχαρα

g

0,00

Ασβέστιο

mg

83,00

Σίδηρο

mg

0,40

Μαγνήσιο

mg

19,0

Φώσφορο

mg

812,00

Κάλιο

mg

329,00

Νάτριο

mg

168,00

Σελήνιο

μg

87,00

 

Λιπαρά

Κορεσμένα λιπαρά οξέα

% σύσταση λίπους

27,70

Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα

% σύσταση λίπους

10,10

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

% σύσταση λίπους

59.20

χοληστερόλη

mg

100,50

 

 

 

Categories θαλασσινά, Σύσταση τροφίμων - Θερμιδομετρητής

Μύδια Τηγανιτά

Θρεπτική αξία τα 100g προϊόντος

Ενέργεια:    204,0kcal

Πρωτεΐνη:           19,3g

Λίπος:                   11,0g

Υδατάνθρακες:  6.90g

Ασβέστιο:           72,0mg

Σίδηρος:             5.50mg

Μαγνήσιο:        35,0mg

Φώσφορο:       706,0mg

Κάλιο:              249,0mg

Νάτριο               93,0mg

Χοληστερόλη:   57,50mg

Λίγα για τα μύδια

Tα μύδια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Τα 85 γρ. μύδια παρέχουν το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε πρωτεΐνες.

Η περιεκτικότητα τους σε λίπη είναι χαμηλή κάτι που τα καθιστά καλύτερη επιλογή σε σχέση με το κόκκινο κρέας το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά και ειδικά κορεσμένα. Επίσης τα μύδια περιέχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μακράς αλύσου λιπαρά οξέα ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις, όπως στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και τη μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων.

 

Categories θαλασσινά, Σύσταση τροφίμων - Θερμιδομετρητής

Καλαμαράκια τηγανιτά

Θρεπτική αξία κ;ι θερμίδες για τα καλαμαράκια τηγανιτά  στα 100gr

Ενέργεια:       327,0kcalκαλαμαράκια τηγανιτά θερμίδες

Πρωτεΐνη:           39,2gr

Υδατάνθρακες:   1,4gr

Λιπαρά:                 18.3gr Διαβάστε περισσότερα Καλαμαράκια τηγανιτά

Categories θαλασσινά, Σύσταση τροφίμων - Θερμιδομετρητής

Γαρίδες βραστές

Γαρίδες βραστές θερμίδες

Θρεπτική αξία για τις βραστές γαρίδες στα 100gr
  • Ενέργεια (θερμίδες): 116,0kcal
  • Πρωτεΐνη: 24.80g
  • Λίπος: 1.10g
  • Υδατάνθρακες: 0.1g
  • Ασβέστιο: 339.0mg
  • Σίδηρο:  2.90mg
  • Μαγνήσιο:  17,0mg
  • Φώσφορο: 708,0mg
  • Κάλι0: 249,0mg
  • Νάτριο: 109,0mg
  • Σελήνιο: 12,0mg
  • Χοληστερόλη: 130,0mg
Λίγα λόγια για τις γαρίδες

Η γαρίδες είναι εύγευστες, ενώ είναι  πλούσιες  σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης.   Τρώγονται βραστές και το κρέας τους γίνεται κόκκινο όταν ψηθεί. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με γαρίδες, με συνηθέστερο το απλό βράσιμο που σερβίρονται με λαδολέμονο ή μαγιονέζα.  Από το ζωμό των γαρίδων μπορεί επίσης και να παρασκευαστεί εξαιρετικό πιλάφι. Σε πολλά εστιατόρια σερβίρεται και γαριδοσαλάτα. Στις ασιατικές χώρες τρώγεται ως σούπα. Η ομοιότητα στο σχήμα του γνωστού παιδικού εδέσματος με το θαλασσινό, έδωσε την ονομασία γαριδάκια στο προϊόν αυτό. Πηγή wikipedia

Κρήνη Κωνσταντίνου