Ανθότυρο Κρήτης
Θρεπτική αξία για το ανθότυρο Κρήτης στα 100γρ. προϊόντος

Ενέργεια:              181,0kcal

Πρωτεΐνη:               11,8g

Υδατάνθρακες:       1,9g

Ολικό λίπος:           14,0g

Χοληστερόλη:      54,9mg

Aσβέστιο:            202,0mg

Λίγα λόγια για το ανθότυρο

Τυρί από μείγμα τυρογάλακτος και φρέσκου γάλακτος με συνεκτική μάζα και ελάχιστο αλάτι. Έχει μέγιστη υγρασία 70% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 65% επί ξηρού. Παράγεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Ωριμάζει με τον χρόνο και τη βοήθεια αλατιού, σκληραίνει και χάνει υγρασία. Η ονομασία του μπορεί να προέρχεται από το άνθος του τυριού η και από τον άθο του τυριού, όπου άθος σημαίνει στάχτη, μια και το τυρί όταν ωριμάσει μοιάζει σαν να έχουν ρίξει στάχτη από πάνω του.

Μπορείτε να το φάτε ως πρωινό, στις σαλάτες σας, στα μακαρόνια σας κλπ. Ένα τυρί κατάλληλο για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς περιέχει ελάχιστο αλάτι.

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;