γίγαντες με μοσχάρι
Γίγαντες με μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 6 

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (ποντίκι ή κιλότο ή νουά)
  • 250 γρ. γίγαντες
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 φύλα δάφνης
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες και τους βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  2. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας με το ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε  τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  4. Τέλος προσθέτουμε τους γίγαντες, την ντομάτα και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
  5. Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε όλα  τα υλικά σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο ή συνεχίζουμε στην κατσαρόλα.
  6. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το μαϊντανό.
  7. Αφήνουμε να μαγειρευτεί  μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;