γαλοπούλα με λαχανικά
Γαλοπούλα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 6

  • 500 γραμ. γαλοπούλα στήθος (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλα και πέτσα)
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 μέτρια καρότα
  • 2 πράσα – μόνο το λευκό μέρος (προαιρετικά
  • 1 φλιτζάνι αρακά – φρέσκος ή κατεψυγμένος (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ.  χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ.  θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά.
  2. Κόβετε τις πατάτες  σε κύβους ή  λεπτές ροδέλες, τα καρότα, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα πράσα σε δαχτυλίδια και τρίβετε το σκόρδο.
  3. Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα είτε σε  κύβους ,  είτε σε μεγαλύτερα κομμάτια.
  4. Ρίχνετε τα λαχανικά,, ανακατεμένα και τη γαλοπούλα στο ταψί.
  5. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το σκόρδο, το ζωμό, το κρασί και το χυμό
  6. . Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
  7. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά η γαλοπούλα.
  8. Κατά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο, ανακατεύετε τα λαχανικά, γυρίζετε πλευρά στη γαλοπούλα και τη περιχύνετε με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
  9. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό.
  10. Μοιράζετε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;