γαλοπούλα ρολό
Ρολό Γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 4

  • 550 γρ. στήθος γαλοπούλας (για ρολό, χωρίς πέτσα και κόκαλο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • 2 φλιτζάνια ζωμό  κοτόπουλο ή νερό
  • 1 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβετε. Πλένετε τα φύλλα του δυόσμου και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Απλώνετε το στήθος  κοτόπουλο σε καθαρή επιφάνεια και το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
  3. Ρίχνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το σκόρδο  και την πάπρικα.
  4. Το τυλίγετε  σε ρολό και το δένετε με σχοινί ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ.
  5. Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί και το αλείφετε με το λάδι. Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά. μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό.
  6. Για να δοκιμάσετε αν είναι   έτοιμο το ρολό μπορείτε να το τρυπήσετε, στο κέντρο, με ένα πιρούνι.  Αν δε βγουν ροζ υγρά τότε είναι ψημένο.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο κατά διαστήματα και περιχύνετε το ρολό με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
  8. Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε από το ταψί, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το διατηρείτε ζεστό.
  9. Στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι στο  ταψί και το ανακατεύετε με το ζωμό που έχει μείνει από το ψήσιμο.
  10. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ζεσταίνετε για λίγο, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση για να μην κόψει το γιαούρτι.
  11. Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.
  12. Για να μη στεγνώσει το ρολό στο φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  13. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος για να πάρει χρώμα το ρολό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;