Γαρίδες βραστές θερμίδες
Θρεπτική αξία για τις βραστές γαρίδες στα 100gr. προϊόντος

Ενέργεια:       116,0kcal

Πρωτεΐνη:       24.80gr

Λίπος:                   1.10gr

Υδατάνθρακες:  0.1gr

Ασβέστιο:      399,0mg

Σίδηρο:              2.90mg

Μαγνήσιο:        17,0mg

Φώσφορο:      708,0mg

Κάλι0:                249,0mg

Νάτριο:              109,0mg

Σελήνιο:               12,0mg

Χοληστερόλη:     130mg

Λίγα λόγια για τις γαρίδες

Η γαρίδες είναι εύγευστες, ενώ είναι  πλούσιες  σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης.   Τρώγονται βραστές και το κρέας τους γίνεται κόκκινο όταν ψηθεί. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με γαρίδες, με συνηθέστερο το απλό βράσιμο που σερβίρονται με λαδολέμονο ή μαγιονέζα.  Από το ζωμό των γαρίδων μπορεί επίσης και να παρασκευαστεί εξαιρετικό πιλάφι. Σε πολλά εστιατόρια σερβίρεται και γαριδοσαλάτα. Στις ασιατικές χώρες τρώγεται ως σούπα. Η ομοιότητα στο σχήμα του γνωστού παιδικού εδέσματος με το θαλασσινό, έδωσε την ονομασία γαριδάκια στο προϊόν αυτό. Πηγή wikipedia

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;