γεμιστά με ντομάτες
Γεμιστά με ντομάτες
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • 8 ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο)
  • κρεμμύδια ξηρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • καρότα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2-3 πατάτες
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας κ αφαιρούμε το περιεχόμενο της με ένα κουτάλι
  2. Το περιεχόμενο της ντομάτας το κρατάμε σε ένα μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
  3. Ψηλό κόβουμε το κρεμμύδι ή το περνάμε από το multi.
  4. Ψηλό κόβουμε τα καρότα ή τα περνάμε από το multi
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο κ σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, τα υπόλοιπα λαχανικά κ την ντομάτα, το αλάτι κ το πιπέρι.
  7. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά κ κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  8. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι σε κάθε ντομάτα (1 κ.γ), λίγο αλάτι κ πιπέρι κ ακολούθως τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  9. Τις γεμισμένες ντομάτες τις βάζουμε σε ένα pyrex ή ταψί.
  10. Στο τέλος βάζουμε στο ταψί τις πατάτες μας κομμένες σε μικρά κομμάτια καθώς και ότι μας περίσσεψε από το μείγμα μας.
  11. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι κ σκεπάζουμε με νερό.
  12. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;