Ζυμαρικά με σολομό
Ζυμαρικά με σολομό
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 3-4

  • 250 γρ. (πριν βράσουν) μακαρόνια (σπαγγέτι ή βίδες ή φιογκάκια)
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • Τα φύλλα από 5 – 6 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 μικρό φακελάκι σαφράν
  • 4 κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Kόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμύδια.
  2. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε και το μεγαλύτερο μέρος από το σαφράν.  Τη στιγμή που προσθέτουμε το σαφράν, τα κρεμμυδάκια παίρνουν ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το κουκουνάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
  5. Έπειτα από ένα λεπτό προσθέτουμε το σολομό που τον έχουμε προηγουμένως χωρίσει σε μικρό κομμάτια ανακατεύοντας συνεχώς
  6. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο για περισσότερο άρωμα.
  7. Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λίγο λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μαζί με το υπόλοιπο σαφράν.
  9. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  10. Τα ζυμαρικά με σολομό είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;