Ζυμαρικά με ψάρι
Ζυμαρικά με ψάρι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

3 Μερίδες

  • 1 μέτρια τσιπούρα (ή μία φέτα ξιφία ή πέρκα ή άλλο ψάρι περίπου 300 γραμμάρια)
  • · 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κατά προτίμηση κόκκινη Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό και λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή τέσσερα πέντε κλωναράκια φρέσκο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι
  • ½ πακέτο μακαρόνια
  • 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
  2. Τα πασπαλίζουμε με το μεγαλύτερο μέρος από το μαϊντανό και τον άνηθο.
  3. Αφού έχουμε αλατίσει και πιπερώσει το ψάρι, το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
  4. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το λάδι και περιχύνουμε το ψάρι.
  5. Το ίδιο κάνουμε με την τριμμένη ντομάτα, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το υπόλοιπο από το  μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο ρίγανηθυμάρι και το βασιλικό.
  6. Αφού βάλουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς προσθέτουμε το νερό στο ταψί.
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε γυρνάμε το ψάρι για να ψηθεί  λίγο και από την άλλη πλευρά.
  8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο αλάτι στο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι.
  9. Εάν πρόκειται για ψάρι με κόκαλα το βγάζουμε από το ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά διατηρώντας όμως τη σάλτσα μέσα  στο φούρνο.
  10. Αφού το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε πάλι στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
  11. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα το πιάτο μας είναι έτοιμο μόλις ρίξουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη ή/και θυμάρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;