Κατηγορία: Παθήσεις και διατροφή

γαλακτοκομικά και υπέρταση
Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή, Τρόφιμα

Η αντιυπερτασική δράση των γαλακτοκομικών

Γαλακτοκομικά και υπέρταση

Στοιχεία που προκύπτουν μέσα από διάφορες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει ευεργετικές επιδράσεις  στην αρτηριακή πίεση. Διαβάστε περισσότερα Η αντιυπερτασική δράση των γαλακτοκομικών

οφέλη του αγελαδινού γάλατος
Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Ο ρόλος του γάλατος στην υγεία των οστών

Πως τα γάλα συμβάλει στην υγεία των οστών

To  ασβέστιο αποτελεί το κυριότερο συστατικών των οστών.  Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ανθρώπου η ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου θεωρείται μεγίστης σημασίας για την απόκτηση δυνατών και υγειών οστών. Διαβάστε περισσότερα Ο ρόλος του γάλατος στην υγεία των οστών

Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Προστατευτείτε από την οστεοπόρωση έγκαιρα

Η καλύτερη πρόληψη για την οστική φθορά αρχίζει νωρίς.  Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων δεκαετιών της ζωής σας  μπορείτε να επηρεάσετε τη μέγιστη οστική σας πυκνότητα, προσλαμβάνοντας αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D, αλλά και κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης των οστών. Βέβαια εάν είσαστε άνω των 20 ετών δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνεστε. Διαβάστε περισσότερα Προστατευτείτε από την οστεοπόρωση έγκαιρα

Categories Διαβήτης, Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Προδιαβήτης και γιατί πρέπει να μας ανησυχεί

Προδιαβήτης

Η γιατρός Monique Tello, MD, MPH,  μας λέει « Όταν βλέπω ένα νέο ασθενή, δίνω ιδιαίτερη σημασία σε ορισμένα σημεία του ιστορικού τού. Τα σημεία αυτά είναι:

  • Το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη
  • Εάν η γυναίκα παρουσίασε διαβήτη στην εγκυμοσύνη;
  • Εάν είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι;
  • Εάν παρουσιάζουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ);»

Διαβάστε περισσότερα Προδιαβήτης και γιατί πρέπει να μας ανησυχεί

Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Διατροφή και παθήσεις του θυρεοειδούς

Πως μπορεί να επιδράσει η διατροφή στις παθήσεις του θυρεοειδούς

Γενικά, εκτός μερικών εξαιρέσεων, όταν βρίσκεστε κάτω από φαρμακευτική αγωγή λαμβάνοντας τις ορμόνες του θυρεοειδούς , δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια ειδική δίαιτα.   Καλό είναι  να αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σόγιας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την απορρόφηση των ορμονών του θυρεοειδούς.

Διαβάστε περισσότερα Διατροφή και παθήσεις του θυρεοειδούς

Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Γιατί δεν μπορώ να φάω γαλακτοκομικά;;;

Eάν ανήκετε σ αυτούς που μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων παρουσιάζουν προβλήματα όπως φουσκώματα, κοιλιακό άλγος κλπ, τότε ενδεχομένως να έχετε από που λέμε δυσανοχή στη λακτόζη.  Δυσανοχή στη λακτόζη σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν μπορεί να πέψη εύκολα τη λακτόζη (ένα είδος φυσικού σακχάρου που βρίσκεται στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα).   Η κατάσταση διαφέρει από την τροφική αλλεργία στο γάλα. Διαβάστε περισσότερα Γιατί δεν μπορώ να φάω γαλακτοκομικά;;;

Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Τρόποι να ανακουφίσετε το αίσθημα καύσου στο στομάχι (καούρες στομάχου)

 

Οι καούρες αποτελούν ένα  σύνηθες πρόβλημα.  Προκαλούνται από την παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο.  Η κατάσταση αυτή ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).  Πέραν από μία μικρή δυσφορία,  το αίσθημα καύσου στο στομάχι μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.  Μπορεί  να προκαλέσει  βλάβη στον οισοφάγο,  ακόμη και να αυξήσει την πιθανότητα  κίνδυνου για καρκίνο του οισοφάγου, εάν  παραμείνει χωρίς θεραπεία. Διαβάστε περισσότερα Τρόποι να ανακουφίσετε το αίσθημα καύσου στο στομάχι (καούρες στομάχου)

Αυγά και χοληστερόλη
Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Αυγά και χοληστερόλη

Αυγά και χοληστερόλη

Είναι όντως τα αυγά επιβλαβή για την καρδιά; Για χρόνια υπήρχε η πληροφορία ότι τα αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται.  Όμως νέα δεδομένα, δε φαίνεται να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε περισσότερα Αυγά και χοληστερόλη

Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Γερά οστά για πάντα

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των οστών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους μεταβλητούς και τους μη μεταβλητούς παράγοντες. Στους μη μεταβλητούς συγκαταλέγονται το φύλο, η ηλικία, η κληρονομικότητα και η φυλή, ενώ στους μεταβλητούς η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, ο χαμηλός Δείκτης Μάζας Σώματος, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας,  ο γενικότερος τρόπος ζωής κλπ. Διαβάστε περισσότερα Γερά οστά για πάντα

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο