• e-mail
  • Δευ - Παρ: 2:00μμ - 9:00μμ
θρεπτική αξία του αυγού
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Η θρεπτική αξία του αυγού

Η μεγάλη θρεπτική αξία του αυγού είναι θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων.   Για το λόγο αυτό τα αυγά θα πρέπει να αποτελούν μέρος μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.  Δεν υπάρχει σύσταση,  όσον αφορά στο αριθμό των αυγών που πρέπει να καταναλώνονται. Διαβάστε περισσότερα Η θρεπτική αξία του αυγού

γαλακτοκομικά και υπέρταση
Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή, Τρόφιμα

Γαλακτοκομικά και υπέρταση

Γαλακτοκομικά και υπέρταση υπάρχει σχέση;  Στοιχεία που προκύπτουν μέσα από διάφορες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει ευεργετικές επιδράσεις  στην αρτηριακή πίεση.  Οι πιθανοί μηχανισμοί δια μέσου των οποίων τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση  της αρτηριακής πίεσης θα  πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω.  Διαβάστε περισσότερα Γαλακτοκομικά και υπέρταση

αγελαδινό γάλα
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Τα οφέλη του αγελαδινού γάλατος

Ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών,  τα οποία δύσκολα μπορούν να βρεθούν σε κάποιο άλλο ρόφημα. Συνδυάζει λιπαρά,  υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και  βιταμίνη D.  Επίσης περιέχει διάφορα μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, οργανικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε περισσότερα Τα οφέλη του αγελαδινού γάλατος

Τα οφέλη του σκόρδου
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Τα οφέλη του σκόρδου

Τα τελευταία χρόνια, τα φυτικά προϊόντα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα όσον αφορά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Το σκόρδο είναι ένα από τα φυτικά  προϊόντα το οποίο έχει  ερευνηθεί εκτενώς  σχετικά με τις  ευεργετικές  του επιδράσεις στην υγεία. Τα οφέλη του σκόρδου (Allium sativum) στην υγεία,  έχουν  τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Διαβάστε περισσότερα Τα οφέλη του σκόρδου

οφέλη της ρεσβερατρόλης
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Ρεσβερατρόλη … ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό!

Σ΄αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα οφέλη της ρεσβερατρόλης.  Η ρεσβερατρόλη είναι μία φυτοχημική ουσία, η οποία παράγεται από τα φυτά.  Βρίσκεται σε αφθονία  στη σάρκα των κόκκινων σταφυλιών,   με αποτέλεσμα την   υψηλή  συγκέντρωση της στο κόκκινο κρασί και στους χυμούς των σταφυλιών. Διαβάστε περισσότερα Ρεσβερατρόλη … ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό!

βερίκοκα
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Η αντιοξειδωτική δράση του βερίκοκου

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι εκείνα τα πολύ όμορφα πορτοκαλί χρώματος φρούτα που είναι πλούσια σε  βήτα-καροτένιο και φυτικές ίνες.  Επίσης τα φρέσκα βερίκοκα είναι  εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C. Διαβάστε περισσότερα Η αντιοξειδωτική δράση του βερίκοκου

καφές αρνητικά και οφέλη
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Που μας ωφελεί και που μας βλάπτει ο καφές

Καφές οφέλη και αρνητικά

Ο καφές αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων. Νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια συνδέουν τον καφέ με αρκετά οφέλη για την υγεία. O Δρ. Eric Rimm, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής στο Ηarvard μας λέει ότι οι γνώσεις μας γύρω από τον καφέ βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς μας έρχονται συνεχώς νέες πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα Που μας ωφελεί και που μας βλάπτει ο καφές

Categories Διάφορα άρθρα, Τρόφιμα

Πόσα φρούτα μπορούμε να τρώμε την ημέρα;

Πόσα φρούτα την ημέρα;

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες δε θα πρέπει να  λαμβάνουμε περισσότερο από το 10% των ημερησίων θερμιδικών μας αναγκών από τη ζάχαρη.  Κρίνεται επομένως αναγκαίο να μειώσουμε την πρόσληψη  φρούτων μιας και αυτά περιέχουν φυσικά σάκχαρα; Διαβάστε περισσότερα Πόσα φρούτα μπορούμε να τρώμε την ημέρα;

Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Τα οφέλη του γιαουρτιού!

Το γιαούρτι ή η γιαούρτι αποτελεί, ιδίως για εμάς τους ‘Ελληνες ένα τρόφιμο της καθημερινότητας μας

Kατ΄αρχάς , όπως όλοι γνωρίζουμε το γιαούρτι είναι ζυμούμενο προϊόν και προέρχεται από το γάλα. Έτσι,  καταναλώνοντας  γιαούρτι λαμβάνετε ζωική πρωτεΐνη, καθώς και διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά  που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά τρόφιμα, όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη Β-2, βιταμίνη Β-12, κάλιο και μαγνήσιο. Διαβάστε περισσότερα Τα οφέλη του γιαουρτιού!

λαχανικά
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα, Τρόφιμα

Ποια λαχανικά μας βοηθάνε να χάσουμε βάρος;

Λαχανικά για απώλεια βάρους

Η προσθήκη περισσότερων φρούτων και λαχανικών  στη διατροφή μας αποτελεί  μία εξαιρετική συνήθεια για πολλούς και διαφόρους λόγους.  Η απώλεια σωματικού βάρους είναι ένας από αυτούς τους λόγους.  Εντούτοις ορισμένα λαχανικά έχουν συνδεθεί με την προσθήκη σωματικού βάρους. Διαβάστε περισσότερα Ποια λαχανικά μας βοηθάνε να χάσουμε βάρος;