• e-mail
  • Δευ - Παρ: 2:00μμ - 9:00μμ
Ξηροί καρποί και καρδιά
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Οι ξηροί καρποί στην υπηρεσία της καρδιάς σας!

Ξηροί καρποί και καρδιά…υπάρχει κάποια καλή συσχέτιση;  Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα  οποία η κατανάλωση ξηρών καρπών κάνει καλό στην καρδιά. Πολλές μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν  ότι η κατανάλωση 30 γραμμάρια  ξηρών καρπών, 4-5 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για στεφανιαία  νόσο έως  και 40%. Διαβάστε περισσότερα Οι ξηροί καρποί στην υπηρεσία της καρδιάς σας!

τα οφέλη του μήλου
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Ένα μήλο την ημέρα…..

Αυτά τα θαύματα της φύσης (τα μήλα) αξίζουν τη φήμη που έχουν «ένα μήλο την ημέρα κάνει τον γιατρό πιο πέρα».  Τα οφέλη του μήλου είναι πολλά και θα προσπαθήσουμε να σας παραθέσουμε συνοπτικά παρακάτω.
Διαβάστε περισσότερα Ένα μήλο την ημέρα…..

Γαλακτοκομικά
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Καταναλώσατε σήμερα τα γαλακτοκομικά σας;

Η ομάδα των γαλακτοκομικών  περιλαμβάνει το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά.  Τα  γαλακτοκομικά  προϊόντα,  σας παρέχουν  ασβέστιο, βιταμίνη D, κάλιο, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή υγεία στη διάρκεια της ζωής σας.  Διαβάστε περισσότερα Καταναλώσατε σήμερα τα γαλακτοκομικά σας;

κρέας ή ψάρι θα φάμε σήμερα
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Κρέας ή ψάρι για τα παιδιά

Κρέας ή ψάρι; Η απάντηση είναι και τα δύο για διαφορετικούς όμως λόγους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Για όσους  είναι γονείς είναι γνωστό ότι η  διατροφή των παιδιών τους  πολλές φορές τους δημιουργεί πονοκέφαλο. Διαβάστε περισσότερα Κρέας ή ψάρι για τα παιδιά

βιολογικά τρόφιμα
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Βιολογικά και λειτουργικά τρόφιμα

Βιολογικά τρόφιμα

Eδω και αρκετά χρόνια η παραγωγή βιολογικών τροφίμων στην Ευρώπη έχει πολλαπλασιαστεί. Φαίνεται ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τα βιολογικά  τρόφιμα,  καθώς τα θεωρούν περισσότερο ασφαλή και ωφέλημα. Διαβάστε περισσότερα Βιολογικά και λειτουργικά τρόφιμα