Κατηγορία: Διατροφικά άρθρα

Πόση πρωτεΐνη
Categories Διατροφικά άρθρα, Θρεπτικά συστατικά

Εσείς καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης;

Εσείς πόση πρωτεΐνη καταναλώνετε

Καταναλώστε την ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε καθημερινά μέσα από μια ποικιλία θρεπτικών τροφίμων, όχι μόνο από το κρέας.  Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Χρειάζεται για να φτιαχτούν τα «τούβλα» και η «λάσπη» του ανθρωπίνου σώματος ,  συμπεριλαμβανομένων των μυών,  των οστών και του αίματος. Διαβάστε περισσότερα Εσείς καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης;

Βιταμίνη C και κρυολόγημα
Categories Διατροφικά άρθρα, Θρεπτικά συστατικά

Βιταμίνη C και κρυολόγημα – μπορεί να μας προστατεύσει;

Βιταμίνη C και κρυολόγημα

Η βιταμίνη C  συχνά πλασάρεται ως μία φυσική θεραπευτική αντιμετώπιση για το κρυολόγημα. Το θρεπτικό αυτό συστατικό βρίσκεται σε συμπληρώματα που υπόσχονται την  ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Διαβάστε περισσότερα Βιταμίνη C και κρυολόγημα – μπορεί να μας προστατεύσει;

πλαστικά φούρνος μικροκυμάτων
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων – πόσο ασφαλές είναι;

Πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων – πόσο ασφαλές είναι;

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις προειδοποιούν  ότι τα πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνουν καρκινογόνες – χημικές ουσίες στα τρόφιμα, οι ουσίες αυτές ονομάζονται  διοξίνες.  Το πρόβλημα με αυτήν την προειδοποίηση είναι ότι τα πλαστικά δεν περιέχουν διοξίνες.  Δημιουργούνται όμως όταν καίγονται τα σκουπίδια, τα πλαστικά, τα μέταλλα, τα ξύλο κλπ. Διαβάστε περισσότερα Πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων – πόσο ασφαλές είναι;

Categories Διαβήτης, Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Προδιαβήτης και γιατί πρέπει να μας ανησυχεί

Προδιαβήτης

Η γιατρός Monique Tello, MD, MPH,  μας λέει « Όταν βλέπω ένα νέο ασθενή, δίνω ιδιαίτερη σημασία σε ορισμένα σημεία του ιστορικού τού. Τα σημεία αυτά είναι:

  • Το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη
  • Εάν η γυναίκα παρουσίασε διαβήτη στην εγκυμοσύνη;
  • Εάν είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι;
  • Εάν παρουσιάζουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ);»

Διαβάστε περισσότερα Προδιαβήτης και γιατί πρέπει να μας ανησυχεί

θυρεοειδής και διατροφή
Categories Διατροφικά άρθρα, Παθήσεις και διατροφή

Διατροφή και παθήσεις του θυρεοειδούς

Θυρεοειδής και διατροφή

Γενικά, εκτός μερικών εξαιρέσεων, όταν βρίσκεστε κάτω από φαρμακευτική αγωγή λαμβάνοντας τις ορμόνες του θυρεοειδούς , δε χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια ειδική δίαιτα.  Διαβάστε περισσότερα Διατροφή και παθήσεις του θυρεοειδούς

Σκόρδο, οφέλη
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία

Σκόρδο και υγεία

Τα τελευταία χρόνια, τα φυτικά προϊόντα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα όσον αφορά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Το σκόρδο είναι ένα από τα φυτικά  προϊόντα το οποίο έχει  ερευνηθεί εκτενώς  σχετικά με τις  ευεργετικές  του επιδράσεις στην υγεία.   Διαβάστε περισσότερα Τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία

Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Πρόσληψη κιλών στις γιορτές – ένα παγκόσμιο φαινόμενο

Πρόσληψη κιλών στις γιορτές – τι πρέπει να προσέξουμε

O τρόπος που οι άνθρωποι , σε όλες τις χώρες του κόσμου,  συνηθίζουν να γιορτάζουν τις ημέρες των εορτών  είναι διαφορετικός , εντούτοις παρατηρείται μία κοινή  συνιστώσα, το ΦΑΓΗΤΟ.  Συνήθως οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες του κόσμου, τις ημέρες των εορτών συνηθίζουν να τρώνε περισσότερο, συγκεκριμένα τρόφιμα.  Διαβάστε περισσότερα Πρόσληψη κιλών στις γιορτές – ένα παγκόσμιο φαινόμενο

Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Σταφύλια-κόκκινο κρασί-ρεσβερατρόλη και υγεία

Η ρεσβερατρόλη είναι μία φυτοχημική ουσία, η οποία παράγεται από τα φυτά και βρίσκεται σε αφθονία  στη σάρκα των κόκκινων σταφυλιών,   με αποτέλεσμα την   υψηλή  συγκέντρωση της ουσίας αυτής  στο κόκκινο κρασί και στους χυμούς των σταφυλιών. Διαβάστε περισσότερα Σταφύλια-κόκκινο κρασί-ρεσβερατρόλη και υγεία

θρεπτική αξία βερίκοκων
Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Βερίκοκα – Θρεπτική αξία

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι εκείνα τα πολύ όμορφα πορτοκαλί χρώματος φρούτα που είναι πλούσια σε  βήτα-καροτένιο και φυτικές ίνες.  Επίσης τα φρέσκα βερίκοκα είναι  εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C. Διαβάστε περισσότερα Βερίκοκα – Θρεπτική αξία

Categories Διατροφικά άρθρα, Τρόφιμα

Τα αρνητικά και τα οφέλη του καφέ

Τα οφέλη και τα αρνητικά του καφέ

Ο καφές αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων, είτε πρόκειται για το πρωί (για να μας ξυπνήσει) ή το βράδυ ως επιστέγασμα ενός ωραίου δείπνου με φίλους και όχι μόνο. Νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια συνδέουν τον καφέ με οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου από πρόωρο θάνατο. Διαβάστε περισσότερα Τα αρνητικά και τα οφέλη του καφέ

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;