• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακού τύπου διατροφή περιλαμβάνει αφενός,  σαφώς λιγότερο κρέας και επεξεργασμένους υδατάνθρακες και αφετέρου περισσότερα φυτικής προέλευσης τρόφιμα και μονοακόρεστα (καλά) λιπαρά,  σε σύγκριση με τις διάφορες δυτικού τύπου διατροφές. Διαβάστε περισσότερα Μεσογειακή διατροφή

απώλεια λίπους
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Απώλεια λίπους Vs Απώλειας βάρους

Απώλεια λίπους ή απώλεια βάρους – υπάρχει διαφορά;

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους έχουν ως μοναδικό γνώμονα εκτίμησης της προσπάθειας τους, τη ζυγαριά τους ή τη ζυγαριά του διαιτολόγου τους.  Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος να ελέγχουμε την απώλεια λίπους;  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και στη σωστή τους βάση. Διαβάστε περισσότερα Απώλεια λίπους Vs Απώλειας βάρους

πως να μειώσω το αλάτι
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα, Τρόφιμα

Aλάτι: Πως να το ελέγξετε

 

Μάθετε πόσο νάτριο  χρειάζεστε πραγματικά,  ποια τρόφιμα είναι πλούσια  σε νάτριο, καθώς και τρόπους  προετοιμασίας και να σερβιρίσματος τροφίμων χωρίς την προσθήκη αλατιού ή νατρίου.   Σκεφτείτε ότι μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι έχει 2.325 χιλιοστόγραμμα (mg) νατρίου.  Και δεν είναι μόνο το επιτραπέζιο αλάτι  το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Πολλά  επεξεργασμένα και προπαρασκευασμένα τρόφιμα  περιέχουν ήδη υψηλές  ποσότητες  νατρίου. Διαβάστε περισσότερα Aλάτι: Πως να το ελέγξετε

Γλυκαιμικός δείκτης
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Γλυκαιμικός δείκτης τροφίμων και διαβήτης

Σακχαρώδης διαβήτης

Ο διαβήτης, είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.  Στις μέρες η εμφάνιση του είναι πιο συχνή από ποτέ.  Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με διαβήτη έχει τετραπλασιαστεί κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.  Διαβάστε περισσότερα Γλυκαιμικός δείκτης τροφίμων και διαβήτης

λαχανικά
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Πως να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας χωρίς να χάνουν τη θρεπτική τους αξία

 

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της καθημερινής πρόσληψης 5-9 μερίδων  φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος από ορισμένες χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος.  Παρόλα αυτά είστε σίγουροι ότι προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά σας ή αυτά χάνονται κατά το μαγείρεμα.; Διαβάστε περισσότερα Πως να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας χωρίς να χάνουν τη θρεπτική τους αξία

τρόφιμα για ένα όμορφο δέρμα
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Η διατροφή κατά της γήρανσης του δέρματος

Η γήρανση του δέρματος αποτελεί μια συνεχή διαδικασία που επιβαρύνεται από ένα συνδυασμό παραγόντων,  αρχίζοντας  από την εγγενή γήρανση, το περιβάλλον (ηλιακή ακτινοβολία), το τρόπο ζωής (κάπνισμα, χαμηλό σωματικό βάρος,  Δείκτη Μάζας σώματος <18,5 kg/m2, καταχρήσεις, κλπ), εμμηνόπαυση. Μεταξύ των πιο πάνω ζημιογόνων παραγόντων,  φαίνεται ότι στην πρόωρη γήρανση τα σκήπτρα κατέχουν το κάπνισμα και  η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία (φωτογήρανση). Διαβάστε περισσότερα Η διατροφή κατά της γήρανσης του δέρματος

Σύσταση τροφίμων
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα

Σύσταση τροφίμων

Όλες οι ομάδες τροφίμων έχουν τη δική τους θρεπτική αξία.  Τα τρόφιμα αποτελούνται από διάφορα βιοχημικά συστατικά, τα οποία προέρχονται από φυτικές ή ζωικές πρώτες ύλες.  Τα συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα είναι κυρίως χρήσιμα για τον άνθρωπο, παρόλα αυτά ενδέχεται  να υπάρχουν και κάποια τοξικά συστατικά. Διαβάστε περισσότερα Θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα

Γλυκαιμικός δείκτης
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Γλυκαιμικός δείκτης και σωματικό βάρος

Γλυκαιμικός δείκτης και σωματικό βάρος

Όλοι οι   υδατάνθρακες προκαλούν μία προσωρινή αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.  Ως απάντηση στην αύξηση αυτή είναι η αύξηση επιπέδων της ινσουλίνης από το  πάγκρεας, προκειμένου να προωθηθεί η γλυκόζη μέσα στα κύτταρα.   Αυτό καλείται γλυκαιμική απόκριση.   Διαβάστε περισσότερα Γλυκαιμικός δείκτης και σωματικό βάρος

Πόση πρωτεΐνη
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Μέχρι πόση πρωτεΐνη

Διαιτητική πρωτεΐνη | Μέχρι πόσο;

Διάφορες διαιτητικές οδηγίες συνιστούν τα καθημερινά επίπεδα κατανάλωσης πρωτεΐνης για τη διατήρηση της  υγείας των διαφόρων πληθυσμών.  Οι ενήλικες στις διάφορες κουλτούρες επιβιώνουν καταναλώνοντας ένα ευρύ όριο πρωτεϊνικής πρόσληψης από  0.6γρ/kg/ημέρα έως ίσως και 6.0γρ/kg/ημέρα.  Διαβάστε περισσότερα Μέχρι πόση πρωτεΐνη

Στέβια
Categories Διατροφικά άρθρα, Διάφορα άρθρα

Όλα για τη Στέβια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη στέβια

Η στέβια είναι ένα φυτό που είναι ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική.  Είναι γνωστή ως πηγή φυσικών γλυκαντικών ουσιών.  Είναι γεγονός ότι οι ιθαγενείς της Νοτίου Αφρικής τη χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια  ως γλυκαντική ουσία. Διαβάστε περισσότερα Όλα για τη Στέβια