κοτόπουλο με λαχανικά
Κοτόπουλο με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 1

  • 250γρ.  στήθος κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλη πιπεριά
  • Αλάτι, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά (κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κολίανδρο κλπ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες  το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, και την ντομάτα.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα (απ’ αυτές που βράζουν χωρίς νερό) βάζουμε σαν πρώτη στρώση το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι, δεύτερη το καρότο, τρίτη την πιπεριά όλα επίσης σε ροδέλες, το κοτόπουλο και τελευταία πάνω απ’ όλα την επίσης κομμένη σε ροδέλες ντομάτα.
  3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας (όπως κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ, κόλιανδρο κτλ.) και τοποθετούμε την κατσαρόλα με σκεπασμένο καλά το καπάκι σε δυνατή φωτιά.
  4. Όταν το καπάκι θα πάρει θερμοκρασία που δεν θα την αντέχει το χέρι μας τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και  αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου να σιγοβράσει.
  5. Εάν αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά δούμε ότι το φαγητό μας  βγάζει ατμούς χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.
  6. Εάν έχει πολλά υγρά όταν μαγειρευτεί μπορείτε να το κρατήσετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν λίγο τα υγρά αλλά πάντα με πολύ προσοχή για να σας μείνει λίγο ζουμάκι και να μην σας καεί.
  7. Με την τελευταία βράση προσθέστε το  ελαιόλαδο.

Σημείωση έαν δεν έχετε την ειδική κατσαρόλα που βράζει χωρίς νερό μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό στο φαγητό σας περίπου 1/2 ποτήρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;