Κοτόπουλο γλυκόξινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 1 κ.γ.  ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. λευκό κρασόξυδο
  • 100 γρ. κομματάκια ανανά (κονσέρβα)
  • 300 ml. ζωμό κοτόπουλου (από ½ κύβο)
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100γρ. καλαμπόκι
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι.
  2. Σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το μία φορά να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασόξυδο, τον ανανά με το χυμό του,  το ζωμό, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα  καρότα, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
  4. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου
  5. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας νερό κρύο και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύετε ελαφρά. 
  6. Σιγοβράζετε για περίπου 30 – 35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
  7. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;