Κοτόπουλο με γιαούρτι
Κοτόπουλο με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 1 

  • 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλο ή 2 μικρά μπουτάκια (χωρίς πέτσα)
  • 1/2  στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ.  ξύδι
  • 1 κ.σ.  φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1  λεμόνι
  • Αλάτιπιπέρι, κάρυ, πάπρικα, ρίγανη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε το  κοτόπουλο και το  περνάμε με το χυμό  λεμονιού
  2. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο.
  3.  Ξεχωριστά σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα.
  4. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και ρίγανη και συνέχεια το  καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Τα αφήνουμε για 10-15 ώρες στο ψυγείο.
  5.   Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη παρμεζάνα και στη συνέχεια το περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  6.   Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στου 180-200oC.

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;