Μεσογειακή μακαρονάδα

Μακαρονάδα μεσογειακή
Μακαρονάδα μεσογειακή
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες    3                                                                                                                                

  • Περίπου 1/3 του πακέτου ολικής αλέσεως μακαρόνια Νο. 10
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (τις οποίες τις έχουμε πολτοποιήσει)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-15 ελιές μαύρες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 90-120γρ. τυρί φέτα
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ.  ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι να σοταριστούν για 2 λεπτά
  2. Στη συνέχεια ρίξτε τις ντομάτες,  ανακατέψτε για λίγο και συνεχίστε προσθέτοντας  όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Για 5 περίπου λεπτά διατηρείστε τη φωτιά δυνατά και στη συνέχεια μετριάστε την ένταση της εστίας, μέχρι το τέλος.
  4. Παράλληλα βράζετε και  μακαρόνια.
  5. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια σουρώστε τα και και προσθέστε από πάνω τη σάλτσα.
  6. Σερβίρονται με λίγο τυρί τριμμένο.

Σημαντικό:  Προτιμήστε τα ολικής αλέσεως μακαρόνια καθώς είναι εξίσου νόστιμα κ μας χορταίνουν περισσότερο λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, επίσης έχουν  μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη.

Μέσα από τα ζυμαρικά ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει άμυλο, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνδυάστε τα ζυμαρικά σας με πρωτεΐνη και λαχανικά και εξασφαλίστε ένα πλήρες νόστιμο γεύμα.

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;