Μακαρονάδα με λαχανικά

Μακαρονάδα με λαχανικά
Μακαρονάδα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 2-3

  • 250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 50 γρ. τυρί light
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (σε κομματάκια)
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Το χοντρό μέρος από ένα  πράσο
  • 1 ντομάτα (σφιχτή και ξεφλουδισμένη σε κύβους)
  • 1 πιπεριά (σε μπαστουνάκια)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια, καθώς και την ντομάτα σε κύβους.
  3. Στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι, λίγο πιπέρι και αν θέλουμε, ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο.
  4. Στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, σοτάρουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι και αν θέλουμε σπόρους κόλιαντρο. Αφού σοτάρουμε για 5’ λεπτά, σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ, λευκό κρασί.
  6. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για άλλα 5’- 10’ λεπτά, κατεβάζοντας τη φωτιά στο ελάχιστο, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
  7. Ρίχνουμε στο σκεύος με τα λαχανικά το τυρί μ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσθέστε στα υλικά λίγο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, φέτα, φρέσκο ή καπνιστό σολομό, τόνο, κουκουνάρι, ελιές, καρότο βρασμένο σε μπαστουνάκια, φρέσκα μανιτάρια ή ότι άλλο κεντρίζει τη φαντασία σας. Προσοχή σε περίπτωση που προσθέτουμε ψάρι, αφαιρούμε το τυρί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;