Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
YΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 5-6

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης  σπαγγέτι ή ότι άλλο θέλουμε
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
  • 2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 200γρ.  φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι βότκα ή 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό και τα σουρώνουμε πολύ καλά.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι μαζί με τα μανιτάρια να τσιγαριστούν ελαφρά και ανακατεύουμε.
  3. Αφού τσιγαριστούν για περίπου 2-3 λεπτά ρίχνουμε την τομάτα, τις πιπερίτσες, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  5. Μόλις πάρει βράση βγάζουμε τις πιπερίτσες και ρίχνουμε το κρασί ή τη βότκα και το μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα κλείνοντας τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα  ζεστά και με μπόλικο τυρί τριμμένο.
  7. Μπορείτε μαζί με την ντομάτα να προσθέσετε 1 πιπεριά πράσινη και 1 κίτρινη κομμένες σε ροδέλες για χρώμα.

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;