Μικρά μυστικά για νόστιμες μακαρονάδες

Μυστικά για νόστιμες μακαρονάδες
Μυστικά για νόστιμες μακαρονάδες
Τα μυστικά για ετοιμάσουμε νόστιμες  μακαρονάδες, εκτός από το να ακολουθήσουμε σωστά τις οδηγίες βρασμού είναι και τα ακόλουθα:
  1. Να προσθέσουμε διάφορα μυρωδικά στο νερό που θα βράσουν τα μακαρόνια
  2. Στο νερό που είδη βράζει να προσθέσουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν και μη χρειαστεί να τα βουτυρώσουμε αργότερα.
  3. Στο νερό που είδη βράζει, να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι .
  4. Ενώ κοντεύουν να βράσουν τα μακαρόνια, να πάρουμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράζει και να το ρίξουμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε. Το νερό αυτό θα το χύσουμε πριν σερβίρουμε τα μακαρόνια. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα διατηρούνται για πολύ ώρα ζεστά, λόγο της θερμοκρασίας που έχει αποκτήσει το πιάτο .
  5. Ακόμα σημαντικό για να μην κολλάνε – λασπώνουν τα ζυμαρικά, είναι αφού βγάλουμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά από τη φωτιά να χύσουμε λίγο ζεστό νερό και να προσθέσουμε λίγο κρύο.

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;