Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα

Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα
Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα
 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 4

  • 60ml (1/4 του φλιτζ.) χυμό πορτοκάλι φρέσκο.
  • 60ml (1/4 του φλιτζ.) μέλι
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 2 ξυλάκια κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Ανακατέψτε καλά το χυμό  πορτοκάλι με το μέλι και το ρούμι σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις  στη μέση κατά μήκος, κατόπιν βάλτε τις  σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας.
  4. Προσθέστε στις μπανάνες το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα.
  5. Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν
  6. Τέλος αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας  και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.

Παραλλαγές: 

  • Αντικαταστήστε τις μπανάνες με φρέσκο ροδάκινο ή νεκταρίνι (το καλοκαίρι).
  • Αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
  • Αντικαταστήστε το ρούμι με κονιάκ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;