Μπιφτέκια light με καρότο

Μπιφτέκι light με καρότο
Μπιφτέκια light με καρότο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 4


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ξεπαγώνουμε από το βράδυ τον κιμά μας, αν πρόκειται για κατεψυγμένο, ενώ αν πρόκειται για φρέσκο, τον στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το κρεμμύδι και την ντομάτα, την οποία και στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τον κιμά, το καρότο, το κρεμμύδι, την ντομάτα,  τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι
  4. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το αυγό.
  5. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά το μείγμα μας στο ψυγείο ή και έξω.
  6. Την ίδια ώρα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για το ίδιο χρονικό διάστημα.
  7. Αμέσως μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας  σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Προσθέτουμε πάνω από τα μπιφτέκια μας λίγο ελαιόλαδο (αν έχετε ψεκαστήρα λαδιού ακόμη καλύτερα) και τα αφήνουμε να ψηθούν στις πάνω-κάτω εστίες για 20 λεπτά περίπου.
  9. Σερβίρονται με σαλάτα (ωμή, βραστή ή ψητή)  με λίγο ρύζι ή πατάτα ή ψωμί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;