Ρεβίθια σούπα
Ρεβίθια σούπα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάζουν (χωρίς σόδα καθώς καταστρέφει τη βιταμίνη Β1).
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε,  και ακολούθως τα βάζετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράζουν.  Σ αυτό το στάδιο μπορείτε εάν δεν έχετε χρόνο να  κάνετε χρήση της χύτρας, βέβαια αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφονται σε κάποιο βαθμό  ορισμένες ευαίσθητες βιταμίνες.
  3. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τους αφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματισθεί (αυτό μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε 2 -3 φορές).
  4. Στη συνέχεια προσθέστε και άλλο νερό αλλά και τα κρεμμύδια και αφήστε το φαγητό να μαγειρεύεται μέχρι να  μαλακώσουν τα ρεβίθια
  5. Περίπου 10-15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (το πιπέρι, το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο).
  6. Καλό είναι το φαγητό να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά, γιατί έτσι γίνεται πιο νόστιμο και διατηρεί τη θρεπτική του αξία.

Σημαντικό: Τα ρεβίθια σούπα είναι έτοιμα, συνδυάστε τα με μία πηγή δημητριακών όπως ψωμί, ρύζι ή μακαρόνια καθώς ο συνδυασμός αυτός μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτή του κρέατος. Μία σημαντική λύση για τους φίλους μας τους χορτοφάγους.

Δείτε το σχετικό Video

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;