Ρεβιθάδα
Ρεβιθάδα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 7-8

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Από το προηγούμενο πρωί βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το βράδυ τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι (κατά προτίμηση).
  3. Προσθέτουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος τις ροδέλες ντομάτας.
  4. Στη συνέχεια  ρίχνουμε το αλάτι, το  πιπέρι και το νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια.
  5. Ακολούθως προσθέτουμε το ελαιόλαδο και  σκεπάζουμε το φαγητό μας με το καπάκι.
  6. Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι με νερό και αλεύρι και σφραγίζουμε το δοχείο εντελώς.
  7. Το ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλές θερμοκρασίες για όσο χρειαστεί. Θέλουμε η ρεβιθάδα μας να “σιγο μαγειρευτεί” και να είναι έτοιμο την επόμενη ημέρα το πρωί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;