ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4 

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάλτε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάτε το 1/2 φλιτζάνι, για να διαλύσετε το κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξτε το γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει προηγουμένως τη ζάχαρη.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας.
  5. Αφού έχετε διαλύσει στο γάλα που κρατήσατετο κορν φλάουρ  και τη βανίλια,  προσθέστε το,  στο υπόλοιπο μείγμα
  6. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Μοιράστε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα.
  8. Σερβίρετέ το με λίγη κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;