Σαλάτα με αυγά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 2

  • 2 αυγά βραστά
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 αγγουράκι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι
  • 120γρ. τυρί light 
  • 1 φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι
  • Λίγο αλάτι,  ρίγανη ή θυμάρι

Για το ντρέσινγκ

1ος τρόπος

  • 1 γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½  κ.σ. ξύδι balsamico
  • ¼ κ.γ.  αλάτι
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό

2ος τρόπος

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι balsamico
  • ¼ κ.γ. μουστάρδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι.
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι και το τυρί σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια.
  • Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία τέσσερα λεπτά.
  • Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό.
  • Τοποθετούμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε τη σαλάτα σας με λίγο παξιμάδι ή φρυγανιές ή ψωμί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;