Σαλάτα ψητή με φέτα ή χαλούμι

Σαλάτα με φέτα ή χαλούμι
Σαλάτα ψητή με φέτα ή χαλούμι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mερίδες  4 

  • 150γρ. φύλα από σπανάκι ή ρόκα ή κόκκινη σγουρή σαλάτα ή μαρούλι
  • 55γρ. κάρδαμο
  • 20γρ. αρωματικά φυτά όπως μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο, εστραγκόν
  • 225γρ. ντοματίνα κομμένα στη μέση ή  μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200γρ. φέτα ή χαλούμι σε φέτες

Υλικά για Βινιγκρέτ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1  κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάλτε τα φύλα των λαχανικών, τα αρωματικά φυτά και τα ντοματίνια σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  2. Σε ένα άλλο  μπολ φτιάξτε τη βινιγκρέτ χτυπώντας το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και τη μουστάρδα.
  3. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου σας σε δυνατή φωτιά.
  5. Αναμείξτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και αλείψτε με αυτό τη φέτα.
  6. Ψήστε τη φέτα ή το χαλούμι στη σχάρα για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  7. Γαρνίρετε τα πιάτα σας με μια φέτα ψημένο τυρί πάνω στις σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;