Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 20

  • 3/4  του  φλιτζανιού  ελαιόλαδο 
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 1  φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα ή καρύδια ή και τα δύο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ κουταλάκι κανέλα ή/και γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα και/ή  τα καρύδια. 
  2. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει το βράσιμο ρίχνουμε και τα υλικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε.
  4. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και τις σταφίδες.
  5. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα και χωρίς να στεγνώσει πολύ ώστε να γίνει αφράτο το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

Σημείωση:

Κανέλα και γαρίφαλο μπορούμε να ρίξουμε την ώρα που καβουρδίζουμε το  σιμιγδάλι και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, αλλά μπορούμε και να πασπαλίσουμε στο τέλος το χαλβά.
Μία πιο προχωρημένη έκδοση είναι να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας κονιάκ, δευτερόλεπτα πριν βγάλουμε το μείγμα από την κατσαρόλα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;