Σουπιές Βραστές
Θρεπτική αξία για τις σουπιές βραστές στα 100gr προϊόντος

Ενέργεια: 110,0kcal

Πρωτεΐνη: 23,9gr

Υδατάνθρακες: 0.6gr

Λίπος: 1,3gr

Κορεσμένα λιπαρά       28,6%

Μονοακόρεστα λιπαρά  9,5%

Πολυακόρεστα λιπαρά 59,9%

Ασβέστιο: 57,0mg

Σίδηρο: 0.6mg

Μαγνήσιο: 72,0mg

Φώσφορο: 890,0mg

Κάλιο: 7,0mg

Νάτριο: 9,0mg

Χοληστερόλη: 350,4mg

Λίγα λόγια για τις σουπιές
Η σουπιά (επιστημονική ονομασία sepia, ελλ. σηπία) είναι γένος μαλακίων της τάξης των Σηπιιδών Sepiida ομοταξίας των κεφαλοπόδων. Ανήκει στην τάξη των Δεκαπόδων και απαντάται στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες. Η κύρια τροφή της είναι μικρά ψάρια αλλά και γαρίδες.   Ζει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα και αποτελεί εύγευστο μεζέ. Αλιεύεται με δίχτυα, καμάκι και με ξυλοσουπιά.  Εκτός από το κρέας της, το όστρακό της χρησιμοποιείται στη χρυσοχοΐα ως καλούπι, για τη λείανση των μετάλλων πριν ελαιοχρωματιστούν και (σε σκόνη) για την παραγωγή οδοντόκρεμας. Το πλέον γνωστό είδος είναι η σηπία η φαρμακευτική. Πηγή wikipedia

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;