Σουφλέ με πράσο

Σουφλέ με πράσο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 2 

  • 400γρ. πράσο βρασμένο
  • 2 αυγά
  • 30ml  ελαιόλαδο
  • 60γρ. τυρί κασέρι light 
  •  120γρ. γραβιέρα Light
  • 1 φλιτζ. γάλα 1,5%
  • Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε το πράσο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο πυρέξ,  αφού προηγουμένως το έχουμε περάσει από το σουρωτήρι και με ένα πιρούνι το πιέζουμε για να στραγγίσει τελείως.
  2.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  3. Σ’ ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά τριμμένα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ επάνω στο πράσο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

·      

      Σημείωση: Μπορείτε αντί για πράσο να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο ή κουνουπίδι. Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί να βράσετε τα λαχανικά να τα  μαγειρέψετε στον ατμό για να διατηρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους.  Επίσης μπορείτε να αποφύγετε το αλάτι καθώς έχουν αρκετό τα τυριά.

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;