σπιτική λεμονάδα
Λεμονάδα σπιτική
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150ml νερό
  • 600ml χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Στύβετε 600ml χυμό από λεμόνι
  2. Βράζετε στο βραστήρα ή στην κατσαρόλα 150ml νερό
  3. Στη συνέχεια ανακατεύετε τη ζάχαρη στο νερό που έχει βράσει μέχρι να διαλυθεί  (δεν ανακατεύετε όταν είναι στη φωτιά)
  4. Ακολούθως προσθέστε στο μείγμα ζάχαρης-νερού το χυμό από  το λεμόνι.
  5. Η λεμονάδα σας είναι έτοιμη
  6. Φυλάγεται σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.
  7. Σερβίρεται ως εξής: Σε ένα ποτήρι προσθέστε περίπου 2 δάκτυλα από τη λεμονάδα και συμπληρώνετε με νερό ή με ανθρακούχο νερό.
  8. Μπορείτε να βάλετε μέσα στη λεμονάδα λίγο δυόσμο  και μία φέτα από λεμόνι .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;