σπιτική μαγιονέζα
Σπιτική μαγιονέζα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • Λίγο  πιπέρι
  • 250ml ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα χτυπήστε καλά τους κρόκους, το ξύδι, το  νερό, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ζεσταίνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς  μέχρι να αρχίσει να βράζει, οπότε το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και το αφήνετε  για 4-5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ, σκεπάστε το και χτυπήστε το στη μεγάλη ταχύτητα.
  4. Στη συνέχεια σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και λείο. Αν χρειαστεί,  σταματήστε το μίξερ και ξύστε τα τοιχώματα του δοχείου με μια σπάτουλα.
  5. Η σπιτική μαγιονέζα είναι έτοιμη.
  6. Το μείγμα  μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 5 ημέρες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;