Άσπρο σταφύλι
Θρεπτική αξία για το άσπρο σταφύλι στα 100gr προϊόντος

Ενέργεια:                   49,0kcal

Πρωτεΐνη:                     0,5gr

Υδατάνθρακες:           10,8gr

Νερό:                            87,2gr

Φυτικές ίνες:             0,89gr

Διαλυτές:                          0,1gr

Αδιάλυτες:                     0,84gr

α- τοκοφερόλη:        0,2mg

Ασβέστιο:                   8,0mg

Κάλλιο:                      97,0mg

Μαγνήσιο:                  7,0mg

Νάτριο:                        1,0mg

Σελήνιο:                      6,0mg

 Σίδηρος:                    0,6mg

 Φώσφορος:             50,0mg

 Χρώμιο:                     4,0mg

Πολυφαινόλες
(εκπεφρ. σε κατεχίνη):35,46mg

Λίγα λόγια για το σταφύλι

Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε ρεσβερατρόλη.  Μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που έχει προστατευτικό ρόλο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρο, του προστάτη, της στεφανιαίας νόσου και του Αλτσχάιμερ. Επίσης, η ρεσβερατρόλη  μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.  Η ισχυρή παρουσία ανθοκυανινών είναι μια άλλη κατηγορία πολυφαινολικών που βρίσκονται σε αφθονία στα κόκκινα σταφύλια. Έχουν αντιαλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;