Απλές συμβουλές για απώλεια βάρους

Συμβουλές για απώλεια βάρους

Συμβουλές για απώλεια βάρους, υγεία και  ευεξία

Παρακάτω θα βρείτε απλές συμβουλές για απώλεια βάρους, υγεία και ευεξία

  1.  Αποφύγετε ή περιορίστε τρόφιμα που σας αρέσουν πολύ και σας κάνουν να τρώτε πολύ περισσότερο.
  2. Περιορίστε τις υγρές θερμίδες. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερες από 1000kcal/ημέρα από τα υγρά ποτά όπως αναψυκτικά.  Προτιμήστε νερό το οποίο μπορείτε να το αρωματίζεται με διάφορους τρόπους.
  3. Αποφύγετε ή περιορίστε τρόφιμα που περιέχουν λίπος πάνω από 10-12%. Μη ξεχνάτε ότι 1gr λίπους  αντιστοιχεί σε 9 θερμίδες.
  4. Αποφύγετε τρόφιμα που δεν προκαλούν αίσθημα κορεσμού καθώς και τρόφιμα που αυξάνουν την όρεξη (επεξεργασμένα τρόφιμα, φτωχά σε φυτικές ίνες).
  5. Μη χρησιμοποιείτε τις θερμίδες ως οδηγό στη διατροφή σας, αλλά το ποσοστό λίπους και απλών υδατανθράκων. Δώστε προσοχή στις ετικέτες τροφίμων.
  6. Τρώτε τρόφιμα που είναι πλούσια φυτικές ίνες (αυξάνουν τον κορεσμό).
  7.  Προτιμήστε μικρά γεύματα.
  8. Αυξήστε  το μεταβολισμό σας, υιοθετώντας περισσότερη φυσική δραστηριότητα, περπατήστε περισσότερο, ανεβείτε σκάλες, κουρέψτε το γκαζόν (αν έχετε) κλπ.  Αρχίστε να κάνετε σπορ όπως τρέξιμο, ποδηλασία, τένις, κολύμπι κλπ.
  9. Ενισχύστε το μυϊκό σας τόνο, και αυξήστε  έτσι το μεταβολισμό σας.  Γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο και ασκηθείτε  με πρόγραμμα.  Κάντε  ισομετρικές και ισοτονικές ασκήσεις συχνά μέσα στην ημέρα.
  10. Πείστε την οικογένεια και τους φίλους σας να ασχοληθούν και αυτοί με κάποιο άθλημα και/ή να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής (η ισχύς εν τη ενώσει).

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;