τάρτα με φρούτα
Τάρτα με φρούτα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 16

  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρo
  • 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφια light
  • 1/3 του φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζ. φράουλες τεμαχισμένες
  • 1 φλιτζ. κονσέρβα ροδάκινα ή αχλάδια
  • 1 φλιτζ. κεράσια

  ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 5 κ.γ. καλαμποκάλευρο
  • 1 – 1/4 του φλιτζ. χυμό ανανά
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για την τάρτα.
  3. Στη συνέχεια πιέζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 12 ιντζων, φτιάχνοντας  μία λεπτή βάση.
  4. Ψήνουμε  στους  180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
  5. Έπειτα αφήνουμε τη βάση για την τάρτα να κρυώσει.
  6. Σ’  ένα μικρο μπολ,  χτυπάμε το τυρί, τη ζάχαρη και τη  βανίλια  μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  7. Στη συνέχεια αλείφουμε το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση τάρτας που φτιάξαμε.
  8. Προσθέτουμε πάνω στη βάση όλα τα φρούτα.
  9. Για το γλάσο ανακατεύουμε  το καλαμποκάλευρο, το χυμό ανανά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  10. Το βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πήξει.
  11. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα φρούτων.
  12. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;