Φάβα με κρεμμύδι
Φάβα με κρεμμύδι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 5-6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό κάτω από τη βρύση.
  2. Τη βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να την σκεπάσει και τη βράζουμε για λίγο μόνη της μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αφρό 2-3 φορές.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, και το πιπέρι.
  4. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας ταχτικά.  Προσοχή γιατί όταν κοντεύει να βράσει πιτσιλάει πολύ.
  5. Αν θέλουμε την περνάμε και από τον πολτοποιητή για να γίνει πιο λεία.  Πριν τη περάσουμε από τον πολτοποιητή προσθέτουμε το  1/2 της ποσότητας του  ελαιολάδου και το λεμόνι
  6. Στη συνέχεια τη γαρνίρουμε με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Σημαντικό:  Σερβίρετε με λίγο ψωμάκι καθώς έτσι παίρνουμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Πολύ σημαντικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;