φάβα παντρεμένη
Φάβα παντρεμένη
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 5-6

  • 500γρ.  φάβα
  • κρεμμύδι ξηρό
  • Λίγο αλάτι
Για το πάντρεμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη φάβα σε 1 λίτρο νερό (περίπου 4 ποτήρια νερού) μαζί με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
  2. Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την περνάτε από το multi  και την κάνετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Στη συνέχεια κάνετε το»πάντρεμα».  Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα κομμάτια της ντομάτας.
  4. Αλατοπιπερώνετε και όπως είναι ζεστό, περιχύνετε με αυτό τη φάβα σας και είναι έτοιμη.

Σημαντικό: Συνδυάστε τη φάβα παντρεμένη με ψωμάκι ολικής καθώς ο συνδυασμός αυτός μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Εννοείται και με μπόλικη σαλάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;