Σαλάτα με φασόλια
Φασόλια σαλάτα

Mερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • 400 γρ. φασόλια  (μετρημένα βρασμένα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή και τα δύο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • Χυμό από 1 – 2 λεμόνια
  • 30ml  ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Μουσκεύουμε τα φασόλια  από το προηγούμενο βράδυ
  2. Την επόμενη μέρα τα  βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Όταν βράσουν καλά τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση  και τα ρίχνουμε σ ένα βαθύ  μπολ.
  4. Προσθέτουμε  το μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  5. Τέλος ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας  το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι  στη σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω από τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Σημείωση: Tα όσπρια όταν βράζονται αυξάνουν το βάρος του κατά 2.5 φορές περίπου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;