χοιρινό με σέλινο
Χοιρινό με σέλινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 6-7

  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • 1 κιλό κρέας άπαχο χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά και 2 λεμόνια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια   περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά . Το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε το σέλινο αφού προηγούμενος έχουμε κρατήσει δύο ποτήρια από το ζουμί που προέκυψε από το ζεματισμένο σέλινο.
  3. Ταυτόχρονα πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
  4. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο και το ζουμί που έχουμε κράτηση καθώς και το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη εστία μας, όταν έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;