χταπόδι κρασάτο
Χταπόδι κρασάτο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4-5

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει.
  3. Μετά από μια ώρα περίπου, όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Το υπέροχο αυτό πιάτο συνοδεύεται με μπόλικη σαλάτα και λίγο ρύζι basmati ή καστανό ή πατάτες ψητές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;