Χταπόδι στιφάδο
Χταπόδι στιφάδο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

  • 1 – 1,5 κιλό χταπόδι 
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μικρά ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες περασμένες στο  multi  ή στον τρίφτη
  • 1 ποτηράκι ξύδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόψτε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια
  2. Ρίξτε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια.
  3. Όταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το.
  4. Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.
  5. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες, , τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα. το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.
  7. Κλείστε τη κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σιγά – σιγά.
  8. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με μπόλικη σαλάτα και λίγο ψωμί ολικής ή ρύζι ή πατάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;