ψάρι με σάλτσα λεμονιού
Ψάρι με σάλτσα λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.γ. κορνφλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένετε τα λαχανικά σας και τα κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε σ ένα μπολ.
  2. Βάλτε το κάθε φιλέτο ψαριού πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα  και σκεπάστε το με τα λαχανικά.
  3. Διπλώστε καλά τα φιλέτα με τη λαδόκολλα.
  4. Βάλτε τα τυλιγμένα στη λαδόκολλα ψάρια στο φούρνο και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  5. Ανοίξτε τη  λαδόκολλα και σερβίρετέ τα  με τη σάλτα λεμονιού.
  6. Συνοδεύσετε το ψάρι σας  με σαλάτα ωμή ή βραστή ή ψητή και με μία πηγή αμύλου όπως πατάτα, ρύζι ή ψωμί ολικής.

Για τη σάλτσα

  1. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό και το μαϊντανό και βράστε τα.
  2. Προσθέστε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύετε  μέχρι να βράσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;